Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Werd je slachtoffer van (huiselijk) geweld?

Werd je slachtoffer van geweld? Praten is heel belangrijk. De politie, de huisarts en de hulpcentra kunnen jou helpen en hebben de nodige middelen.

Ben je klaar om aangifte te doen, dan vind je hier onze openingsuren. Soms ligt dat wat moeilijker. Bijvoorbeeld als het geweld onder geliefden of familieleden gebeurt.

De Lokale PolitieZone Rupel heeft een brochure ontwikkeld voor al wie betrokken is bij geweld thuis. In de PolitieZone Rupel ontvangen alle aanwezige meerderjarigen bij tussenkomsten van huiselijk geweld deze brochure van de tussenkomende politieambtenaren.

STOP_Nu_is_het_genoeg_w
klik op de folder om hem te openen

Huiselijk geweld is geweld dat wordt gepleegd in huiselijke kring, maar dat niet per se binnenshuis plaatsvindt. Het gaat om fysiek, psychisch, economisch of seksueel geweld tussen familieleden, (ex-) partners of vrienden. Kindermishandeling en verwaarlozing van ouderen vallen hier bijvoorbeeld ook onder.

De folder van de PolitieZone Rupel is praktisch uitgewerkt en bevat informatie voor zowel slachtoffer als pleger. Geweld stopt immers zelden vanzelf. Beide partijen krijgen informatie over hoe de zaken kunnen worden gekeerd. Bijna altijd moet men daarvoor hulp zoeken. Het boekje helpt de partijen op weg, in de richting die ze zelf kiezen.

 

Naast de informatiebrochure wordt binnen de politiezone ook werk gemaakt van een opvolgingstraject voor gezinnen waar geweld zich voordoet. Hierbij worden de gezinnen waar zware of meerdere tussenkomsten zijn geweest van dichtbij opgevolgd.

Blijf er niet mee zitten! Geweld is onaanvaardbaar! Doorbreek de stilte en spreek erover!

Je wenst medische hulp: ga naar een arts

Je wil nog geen klacht indienen

Je wenst een klacht in te dienen

Je wilt geholpen worden om dit te verwerken?

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok