Nieuws en duiding

Rupelse politieonthalen tijdelijk gesloten

Update 03.08:

Op het burgemeestersoverleg van 31.07 werd beslist om de lokale politieonthalen van Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle te sluiten zolang het gouverneursbesluit geldig is – voorlopig dus alvast heel de maand augustus. Tijdens de eerste Coronagolf zagen we dat de meeste mensen vlot hun weg naar het hoofdcommissariaat in Boom vonden ofwel hun bezoek konden uitstellen. Tijdens deze tweede golf blijven de gemeentehuizen zelf open maar kan je dus niet meer (op afspraak) terecht op de politieonthaalposten. Het zonecommissariaat in Boom blijft elke dag open van 08.00u tot 20.00u. Je kan er zelfs terecht zonder afspraak. Er gelden wel strikte maatregelen (mondneusmaskerplicht, handen ontsmetten, één voor één binnen…) die je kan lezen voordat je het commissariaat binnengaat. Denk aan de gezondheid van jezelf en de politiemedewerkers. Kan je je bezoek uitstellen of jouw vraag via e-mail of telefoon stellen? Bedankt om dit zo te doen!

Alle mensen die reeds een afspraak hadden gepland voor deze maand, hebben bericht ontvangen van de politie dat hun afspraak werd geannuleerd. Het is niet mogelijk om een nieuwe afspraak te plannen voor de maand augustus. De vrijgekomen capaciteit wordt ingezet in de strijd tegen het Coronavirus. #samentegencorona


Oud bericht:
Dankzij de versoepelde gezondheidsmaatregelen kunnen de politieonthalen in de gemeentehuizen van Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle terug openen vanaf 2 juni 2020. Inwoners kunnen er terecht tijdens een avondopening na afspraak op het nummer 03 443 09 00. De coronacrisis heeft ons geleerd dat mensen de weg naar de politie vinden, ook wanneer de gemeentelijke onthaalpunten gesloten waren. Door de contactmomenten voldoende lang maar zo beperkt mogelijk te houden, kunnen ook na de coronaperiode politiemedewerkers maximaal op straat aanwezig blijven.

onthaal DSC 0907 p w
Hemiksem: dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur na afspraak
Niel: maandag van 17.30 tot 19.30 uur na afspraak
Rumst: maandag van 18.00 tot 20.00 uur na afspraak
Schelle: dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur na afspraak

Het zonecommissariaat in Boom blijft alle dagen open van 08.00u tot 20.00u. Je kan er terecht met of zonder afspraak. Niet-dringende vragen kan je stellen via 03 443 09 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor dringende politiehulp bel je meteen 101!

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok